Misyon

Ülkemizde ilk olarak Ege Üniversitesi tarafından yürütülen İktisat Öğrencileri Kongresi emsal alınmış, içeriği ve niteliği geliştirilerek bu alandaki en dinamik ve yenilikçi kongre olma özelliğini taşımaktadır.

Genç Ekonomistler® Kulübü tarafından yürütülen kongre, aynı zamanda marka patentli bir çalışmadır. Organizasyonun ulusal & uluslar arası bir marka olması amacıyla kulüp yönetimi tarafından kendi imkanları ile 10 yıllığına marka patenti alınmıştır. Özellikle kongrenin yıllar boyunca devamlılığının sağlanabilmesi ve akademik faaliyetler ile defalarca başarı kazandırmış kulübün aktif olarak çalışmalarına devam edebilmesi amacıyla kongre “Genç Ekonomistler” adıyla yapılmaktadır. Marka değerini geliştirmek ve sosyal açıdan öğrencilere katkı sağlamak adına da zorunlu akademik dersler ile alanında ki en kapsamlı çalışmadır. Baştan sona tüm sürecin şeffaf bir yapıda yürütülmesi ve tamamen öğrencilerin organize ettiği bir yapı ile ikamesi zor bir nitelik yakalamıştır. Ayrıca uluslararası düzeyde bilim kurulu üyeleri ve davetli konuşmacı katılımları ile çok sayıda bilimsel oturumun düzenlenmesi zengin bir akademik video arşiv oluşmasını da sağlamıştır.

Bu kapsamda 2018 yılında ilki düzenlenen kongrede; 64 bildiri ile katılan toplam 86 katılımcı ve 78 şehir dışı dinleyici ile gerçekleştirilmiştir. Üniversitemize kayıtlı öğrencilerinde katılımı ile toplamda (kayıt bilgileri alınan) 563 katılımcıyla başarıyla gerçekleştirilmiştir. Ayrıca kongre akademi ve iş dünyasının da iç içe olmasını hedefleyerek; sunumlarda iş insanlarının da değerlendirmelerine yer vermiştir. Bu noktada 17 iş insanının da katılımı sağlanmış ve interaktif bir oturum yaratılmıştır. Ayrıca Dr. Yaşar Erdinç, Mert Yılmaz, Beste Naz Köksal, Prof. Dr. Metin Sarfati, Prof. Dr. Derya Güler Aydın ve Prof. Dr. Yaşar Uysal davetli konuşmacı olarak kongrede yer almıştır.

2019 yılında 2.si düzenlenen kongrede; 56 bildiri ile katılan toplam 88 katılımcı ve 96 şehir dışı dinleyici ile gerçekleştirilmiştir. Üniversitemize kayıtlı öğrencilerinde katılımı ile toplamda (kayıt bilgileri alınan) 604 katılımcıyla başarıyla gerçekleştirilmiştir. Ayrıca kongre de 12 iş insanının da katılımı ile iş dünyası da etkin rolünü devam ettirmiştir. Ayrıca Prof. Dr. Veysel Ulusoy ve  Dr. Öğr. Ü. Erhan İşcan davetli konuşmacı olarak kongrede yer almıştır.

2020 yılında 3.sü düzenlenen kongrede; 117 özet bildiriden 83 tanesi kabul edilmiş ve 56 tam metin gelmiştir. Pandemi nedeniyle tarihi ertelenen kongrede ise 25 tam metin katılım sağlamış ve Zoom/YouTube üzerinden canlı yayınlanacak şekilde çevrimiçi olarak yapılmıştır. Bu yayınlar da canlı olarak 1318 kişi (canlı yayın sürecindeki en yüksek sayı) tarafından takip edilmiştir. Ayrıca Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Dr. Öğr. Ü. Caner Özdurak ve Beste Naz Süllü davetli konuşmacı olarak kongrede yer almıştır.

2021 yılında 4.sü düzenlenen kongrede; 118 özet bildiriden 68 tanesi kabul edilmiş ve 27 tam metin gelmiştir. Kongre kapsamında bilimsel bir bayram şenliği olması amacıyla 19 Mayıs 2021 tarihinde 20 Bilim Kurulu üyesi akademisyen ile 5 özel temada panel formatında oturumlar gerçekleştirilmiştir. Kongrede 32 farklı katılımcı tarafından 27 bildiri 7 ayrı oturumda sunulmuştır. Kongremiz pandemi nedeni ile 3 gün boyunca Zoom/YouTube üzerinden çevrimiçi olarak canlı yayınlanmıştır.  Bu yayınlar da canlı olarak 5181 kişi (canlı yayın izleyici) tarafından takip edilmiştir. Ayrıca Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, Doç. Dr. Evren Çelik Wiltse, Dr. Mahfi Eğilmez ve Dr. Atilla Yeşilada  davetli konuşmacı olarak yer almıştır.

2022 yılında 5.si düzenlenen kongrede; 79 özet bildiriden 27 tanesi kabul edilmiş ve 20 tam metin gelmiştir. Kongre; bilimsel bir bayram şenliği olması amacıyla 19 Mayıs 2022 tarihinde 9 seminer dersi ve açılış konuşmaları ile başlamış; toplam 4 günde 18 özel tema  kapsamında 34 oturum 30 Bilim Kurulu üyesi akademisyenin sunumları ile gerçekleştirilmiştir. Bilim kurulu seminerlerin yanı sıra 22 farklı katılımcı tarafından 20 bildiri 5 ayrı oturumda sunulmuştur. Yayınlar süresince YouTube üzerinden çevrimiçi olarak canlı yayınlanmış ve canlı olarak 8083 kişi (canlı yayın izleyici) tarafından takip edilmiştir. Ayrıca Prof. Dr. Şebnem Kalemli – Özcan, Prof. Dr. Erdem Başçı, Prof. Dr. Gülçin Özkan, Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Prof. Dr. Aylin Seçkin, Doç. Dr. Serdar Özkan ve Dr. Öğr. Ü. Orkun Saka  davetli konuşmacı olarak yer almıştır.

2023 yılında 6.sı düzenlenen kongrede; 97 özet bildiriden 61 tanesi kabul edilmiş ve 18 tam metin gelmiştir. Kongre; bilimsel bir bayram şenliği olması amacıyla 19 Mayıs 2023 tarihinde 6 seminer dersi ve açılış konuşmaları ile başlamış; toplam 3 günde 11 seminer dersi, 5 bildiri sunumu oturumu ve açılış – kapanış konuşmaları ile 18 oturum 33 Bilim Kurulu üyesi akademisyenin sunumları ile gerçekleştirilmiştir. Bilim kurulu seminerlerin yanı sıra 17 farklı katılımcı tarafından 18 bildiri 5 ayrı oturumda sunulmuştur. Yayınlar süresince YouTube üzerinden çevrimiçi olarak canlı yayınlanmış ve canlı olarak 9104 kişi (canlı yayın izleyici) tarafından takip edilmiştir. Ayrıca Prof. Dr. Ayşe İmrohoroğlu, Prof. Dr. Mine Çetinkaya Rundel ve Doç. Dr. Yasemin Dildar  davetli konuşmacı olarak yer almıştır.